Aquarium led verlichting nodig? Wat handig is om te weten, lees je in dit artikel Led verlichting, het bestaat nog niet heel erg lang. LED staat voor Light Emitting Diode. Een led is een soort halfgeleider die is opgebouwd als een diode. Wanneer daar stroom doorheen komt geeft dit licht. Met led verlichting kun je verschillende kleuren maken. De kleur is afhankelijk van de materialen waarvan de led is gemaakt. Led verlichting wordt steeds vaker toegepast. Ook als decoratie zien we een flinke opmars in het gebruik van led verlichting. Sinds kort wordt led ook toegepast bij het verlichten van een aquarium. In dit artikel lees je waar je op moet letten mocht je van plan zijn dit ook te gaan doen.

Ik wil led verlichting in mijn aquarium, waar moet ik rekening mee houden?

Voordat led verlichting er was werd er vaak TL-verlichting gebruikt om een aquarium verlichten. Stel jij hebt een aquarium wat hiermee verlicht is, waarom zou je dan nu ineens voor led verlichting gaan? Goede vraag. Het simpele antwoord is: led verlichting verbruikt minder en gaat langer mee.

Naast deze 2 voordelen zijn er nog meer voordelen wanneer je gebruik gaat maken van led verlichting in je aquarium:

  • Het zo genoemde schittering effect
  • Dimbaarheid
  • Lichtspreiding
  • Vermindering in algengroei

Dit zijn nog al wat voordelen ten opzichte van de TL-verlichting en in mijn ogen genoeg reden om eens te kijken naar de mogelijkheden om over te stappen op led verlichting in het aquarium. Het schittering effect is een effect dat ontstaat door de beweging van het oppervlakte water. Het licht weerkaatst dan op de ruggen van de vissen. Dit geeft een erg mooi effect en laat het onderwaterleven veel echter lijken. Denk hierbij aan het effect wat de zon heeft op de bodem van de zee en de vissen die daar zwemmen. Ook is led verlichting dimbaar. Je kunt dus verschillende situaties creëren in een aquarium, denk hierbij aan zonsopgang, zonsondergang, schemering etc.

Dit maakt het aquarium nog mooier. De spreding van led licht is vaak maar 120 graden, die van TL-verlichting is 360 graden. Dit zorgt ervoor dat de verlichting binnen het aquarium blijft. Tenslotte minder algen, wie wil dat nou niet? Door led verlichting in het aquarium te gebruiken groeien de planten beter, als de planten beter groeien krijg je minder algen. Het kleurenspectrum van de led verlichting zorgt voor fotosythese bij de planten. Planten gebruiken hier namelijk rood en blauw licht voor. De led verlichting in je aquarium kun je hierop instellen.

Klaar om led verlichting te kopen voor je aquarium?

Zoals je ziet zitten er enorm veel voordelen aan het gebruik van led verlichting in je aquarium. Nu is de vraag, waar koop ik goede led verlichting? https://www.ledstripkoning.be verkoopt alles op het gebied van led. Zij kunnen je helpen met het inrichtingen met led van jouw aquarium. De levering van de producten zijn erg snel en de kwaliteit is zeer goed. Ze leveren zelfs bij elk product 2 jaar garantie. Ben jij van plan om je aquarium met led te verlichten, wacht dan niet langer en ga naar hun website!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn