Iets wat al heel lang op mijn wensenlijstje stond, was naar Chili reizen. Vanaf het moment dat ik een keer foto’s had gezien van dit land, wilde ik hier eigenlijk al naar toe. Maar het punt is, het is natuurlijk wel bijna aan de andere kant van de wereld, vanaf ons gezien dan. Dat betekent een lange vliegreis, wat natuurlijk niet meteen heel gunstig is voor het milieu. Dat vond ik zelf enigszins bezwaarlijk. Bovendien drijft dat de prijs voor je reis ook flink op. Zou ik naar Chili reizen, dan wilde ik het ook meteen goed doen. Ik wilde dan meteen alles in dit land kunnen bezoeken wat ik maar wilde zien en dan de reis misschien iets langer dan gewoonlijk maken. Dat maakt het natuurlijk nog wel weer iets duurder, maar dan heb je ook een ervaring die je nooit meer zult vergeten! Ik ben dan ook een tijd aan het sparen geweest, om ervoor te zorgen dat ik ook de financiële middelen zou hebben om de reis van mijn dromen te kunnen maken. En nu is het dan eindelijk zo ver dat ik naar Chili reizen kan!

Chili reizen: welke kies je?

Nu ik een flink bedrag gespaard heb, is het natuurlijk de vraag voor welke van de vele Chili reizen ik zal gaan kiezen. Er zijn immers veel verschillende reisorganisaties die vakanties naar dit land aanbieden en dan heb je ook nog de optie zelf al backpackend door dit deel van Zuid-Amerika te trekken. Backpacken heb ik in het verleden veel gedaan en vond ik altijd erg leuk, maar nu had ik daar eigenlijk iets minder trek in. Ik wil dit keer gewoon op vakantie kunnen gaan, zonder zelf steeds na te hoeven denken over waar ik zal gaan slapen en welk vervoersmiddel ik zal kiezen. Toen ik online op zoek ging naar Chili reizen die reisorganisaties aanbieden, sprak mij het aanbod van Atacama meteen aan. Bij veel reisbureaus is het zo dat het aanbod voor dit land heel beperkt is, vaak hebben zij maar één reis beschikbaar. Op Atacama.be zag ik echter meteen dat zij juist veel verschillende mogelijkheden bieden en dat sprak mij erg aan! Ook omdat zij niet alleen de standaard bezienswaardigheden aandoen, maar echt geheel eigen routes hebben samengesteld. Doordat zij echt een specialist zijn op het gebied van Zuid-Amerika, weten zij als geen ander wat je zou moeten bezoeken als je naar Chili reizen gaat. En dat vind ik prettig, zo weet ik zeker dat ik echt al het moois zal zien dat ik graag wil zien!

Op maat

Wat mij ook aansprak aan hun Chili reizen is dat zij iedere reis voor jou op maat aan kunnen passen. Zo kun je er echt een unieke vakantie van maken! En dat naast het ruime aanbod dat zij al hebben! Zij bieden kant en klare rondreizen met aansprekende namen als:

  • a desert blend
  • vicuña roads
  • atacama crossing
  • Chili deluxe

En deze Chili reizen kun je dan dus naar wens aanpassen of uitbreiden, bijvoorbeeld met een bezoek aan Paaseiland. Nu heeft dit eiland ook altijd al tot de verbeelding gesproken en hier wil ik ook heel graag nog eens naartoe! Ik heb daarom besloten om mijn vakantie nog ietsje langer uit te stellen, zodat ik ook meteen Paaseiland kan bezoeken. Tijdens een infoavond van Atacama heb ik de mogelijkheden hiervoor met deze reisorganisatie besproken en het blijkt dat alle rondreizen door dit land uit te breiden zijn met een bezoek aan Paaseiland. Ik denk dus nog even na over welke van de Chili reizen van Atacama ik zal gaan kiezen, maar een bezoek aan Paaseiland zal er zeker bij in zitten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn