Steeds meer mensen brengen hun dagen op het werk vooral zittend door. Er is immers steeds meer werk dat achter de computer gedaan moet worden. Hoewel deze automatisering zeker voordelen heeft, heeft het ook nadelen. Een van de minpunten is dat veel zitten niet goed is voor de rug en de nek, tenzij er gebruik gemaakt wordt van een ergonomische bureaustoel. Maar veel bedrijven beschikken hier niet over en dat is voor de werknemers die het grootste gedeelte van de dag stilzitten achter hun computer toch een gemis. Waar bij een ergonomische bureaustoel de zithouding zo optimaal mogelijk wordt gemaakt, is dit bij de meeste andere bureaustoelen niet het geval. De benen en rug hebben dan geen ideale houding en dit kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten. Zonder ergonomische bureaustoel toch veel zitten, kan ervoor zorgen dat u last krijgt van uw rug, maar ook van uw nek. Daarnaast kunnen deze klachten ook uitmonden in forse hoofdpijn, doordat spieren en zenuwen in rug en nek bekneld raken. Dergelijke klachten zijn natuurlijk erg vervelend, niet alleen op de werkvloer hebt u hier immers last van, de slechte zithouding blijft u de hele dag parten spelen. Doordat spieren en zenuwen op de verkeerde manier belast zijn, blijven de klachten ook als u vrij bent. De lichamelijke klachten kunnen u zo veel last bezorgen en uw plezier flink vergallen. Bovendien zorgen een verkeerde houding en de bijkomende pijnklachten er ook nog eens voor dat u uw werk niet goed kunt doen. U zult dan ook veel minder productief zijn en dat komt uw bedrijf natuurlijk niet ten goede. Wilt u dit allemaal voorkomen, dan is het dus goed om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Hiermee kunt u zich veel ellende besparen en bovendien zorgt de verbeterde zithouding met de ergonomische bureaustoel er dus ook nog eens voor dat u productiever bent. Dat mag dus met recht een win-win situatie genoemd worden.

Kenmerken van een goede ergonomische bureaustoel

Wilt u een ergonomische bureaustoel aan gaan schaffen, dan wilt u natuurlijk wel ook meteen een goed exemplaar kopen. Waaraan kunt u nu een goede ergonomische bureaustoel herkennen? Een goed model beschikt over de volgende kenmerken:

  • verstelbare zitdiepte
  • verstelbare zithoogte
  • rugleuning met gewichtsregeling
  • synchroontechniek
  • armleggers die in hoogte en diepte verstelbaar zijn

Waarom zijn deze punten nu zo van belang? Omdat ze er allemaal aan bijdragen dat uw zithouding zo optimaal mogelijk is. Een verstelbare zitdiepte en zithoogte zijn van belang om de stoel zo goed mogelijk aan uw lichaam aan te passen. U moet immers goed met de voeten aan de grond kunnen komen, maar tegelijkertijd ook de juiste zithoogte hebben om goed te kunnen typen. Met een verstelbare zithoogte en zitdiepte maakt u de basis van uw houding, de verstelbaarheid hiervan is dus erg belangrijk. Daarnaast is het voor uw rug ook erg prettig als de ergonomische bureaustoel beschikt over een rugleuning met gewichtsregeling. Op het moment dat u achterover leunt, veert de rugleuning mee naar achteren. Dit geeft u meer bewegingsmogelijkheden terwijl u zit en het zorgt voor een verbeterde rughouding. De synchroontechniek zorgt ervoor dat uw lichaam in iedere zitpositie optimaal ondersteund wordt, zowel de rugleuning als de zitting bewegen mee met uw bewegingen. Verschillende zitbewegingen afwisselen is belangrijk voor uw gezondheid en een goede ergonomische bureaustoel kan hier dus zeker aan bijdragen. Kiest u voor een stoel met armleggers, dan is het van belang dat ook deze verstelbaar zijn, zodat ze zo goed mogelijk naar uw lichaam afgesteld kunnen worden. Op die manier kunnen ze ook echt effectieve ondersteuning voor uw armen bieden. Wilt u een ergonomische bureaustoel aan gaan schaffen die absoluut een positief effect op uw zithouding zal hebben, dan zijn dit dus zeker kenmerken waar u op moet letten bij de aanschaf.

Uitstekende bureaustoelen bij Havic Kantoormeubelen

Als u een ergonomische bureaustoel aan wilt gaan schaffen, dan bent u bij Havic Kantoormeubelen absoluut aan het juiste adres. U vindt bij hen namelijk een zeer ruime keus op dit gebied en u kunt de stoelen heel eenvoudig online bestellen. Doordat bij ieder product heel duidelijk alle specificaties vermeld staan, ziet u meteen of de stoel iets is voor u of niet. Na bestellen wordt de ergonomische bureaustoel gratis bij u thuis of bij uw bedrijf bezorgd en door een monteur voor u in elkaar gezet. Dat is standaard service van Havic. Wilt u liever eerst verschillende stoelen proberen, voordat u tot aankoop overgaat? Dat is erg begrijpelijk, niet iedereen vindt immers dezelfde stoel comfortabel. Voor het uitproberen van een ergonomische bureaustoel kunt u terecht in een van de showrooms van Havic in Veghel, Gouda of Breendonk (België). Hier kunt u op uw gemak de verschillende mogelijkheden bekijken en proberen. Een van de medewerkers helpt u graag bij het vinden van de ergonomische bureaustoel die het best bij u past. Zo weet u zeker dat u een goede aankoop doet en een stoel vindt die ideaal is voor uw lichaam. Naast bureaustoelen kunt u bij Havic ook terecht voor veel andere soorten kantoormeubelen. Zo hebben zij bijvoorbeeld een ruime collectie bureaus, vergadertafels en kasten. Welk deel van uw kantoor u ook in wilt richten, u kunt er bij hen altijd de juiste meubelstukken voor vinden. Havic Kantoormeubelen is dus de juiste zaak om naar toe te gaan als u op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel of naar andere meubelen voor kantoor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn