Er zit een groot verschil in op vakantie gaan met en zonder kinderen. Zonder kinderen heb je doorgaans meer vrijheid, met kinderen moet je zorgen voor een veilige en leuke omgeving. Kinderen hebben immers andere behoeften en wensen dan volwassenen. Heeft u een jong gezin en zoekt u naar een manier om op een kindvriendelijke vakantie te gaan? Kijk dan eens bij het aanbod van parkvakanties. Deze Belgische reisorganisatie biedt kindvriendelijke vakanties aan in heel Europa. Op https://parkvakanties.be/kindvriendelijke-vakantieparken/ zijn vakantieparken te boeken in landen als:

  • Nederland
  • Duitsland
  • België
  • Frankrijk

Deze landen zijn goed te bereiken met auto en caravan, of met het openbaar vervoer. U kunt hier bijvoorbeeld een huisje huren op een vakantiepark met faciliteiten voor jong en oud. U kunt eenvoudig prijzen vergelijken en boeken via de website. Op die manier bent u nooit te veel geld kwijt en bent u altijd zeker van een vakantiehuis. Boek op tijd en maak gebruik van hoge kortingen. Bent u in de gelegenheid buiten het hoogseizoen op pad te gaan? Dan kunt u uw kindvriendelijke vakantie zeer voordelig boeken via parkvakanties. Kijk hiervoor ook eens bij ‘Aanbiedingen’ op de website.

Ingrediënten voor een kindvriendelijke vakantie

Waar moet een kindvriendelijke vakantie eigenlijk aan voldoen? Kinderen houden er meestal van lekker te spelen. Als ouder wilt u dat zij dit doen in een veilige omgeving waar genoeg speelkameraardjes zijn. Een kindvriendelijke camping of vakantiepark is dan een prima optie. U kunt via https://parkvakanties.be/kindvriendelijke-vakantieparken/ vakantieparken boeken waar een zwembad aanwezig is, een animatieteam uw kinderen vermaakt en waar u met uw gezin de natuur kunt verkennen. Tegelijkertijd zijn er voor volwassenen ook voldoende activiteiten. U wilt natuurlijk niet alleen uw kinderen een plezier doen, maar ook uzelf. Kies daarom voor een kindvriendelijke vakantie in een van de parken die u vindt via de website van parkvakanties. Hier kunt u als ouder heerlijk ontspannen aan het zwembad of een avondje uit in een bar op het terrein. Voor een extra bijzondere kindvriendelijke vakantie boekt u een huisje op een park nabij een attractiepark. U kunt kiezen uit allerlei opties. In Nederland logeert u bijvoorbeeld vlakbij Ponypark Slagharen. Liever naar Frankrijk? Bezoek dan Disneyland Parijs met uw kinderen en reis daarna door naar het zuiden van het land voor een zonovergoten vakantie. Bestemmingen dichterbij huis vindt u in de Ardennen of in Nederland. De Friese Meren of de Biesbosch zijn uitstekende locaties voor een lange vakantie met het hele gezin. Vaar een dag over de meren, winkel in pittoreske dorpjes en steden of bezoek een van de vele interessante musea in Nederland. Zo maakt u het niet alleen voor uw kinderen interessant, maar ook voor uzelf. Kijk voor meer tips op de website of bel een van onze medewerkers voor advies.

Waar moet u aan denken?

Bij een kindvriendelijke vakantie spelen naast de bestemming, ook andere factoren mee. Gaat u bijvoorbeeld met de auto en caravan op pad? Zorg dan voor voldoende vermaak in de auto en stop regelmatig. Een lange autorit is voor veel kinderen erg wennen. Door vaak te stoppen en uw reis in twee dagen te maken, is de reis makkelijker te overzien. Tips voor een kindvriendelijke vakantie vindt u op de website van parkvakanties. Daarnaast kunt u online veel ideeën van ouders vinden voor het vermaken van uw kinderen op uw trip. Neem bijvoorbeeld sportspullen mee en trakteer uw kinderen op een wandeling of een avontuurlijke boottocht. Zo leren zij de natuur kennen en zijn ze actief. Een kindvriendelijke vakantie organiseren vergt wat voorbereiding, maar het is meer dan de moeite waard.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn